VTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM Slideshow
Serbian Bulgarian Chinese (Traditional) English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Russian Slovak Spanish
Home O nama Pitanja i odgovori
PDF Print

Alarmni sistem za Vas dom.

Održavanje alarmnog sistema je potrebno i poželjno. Preporuka naše kompanije je da se jednom u 2 godine obavi provera ispravnosti sistema i testiranje kapaciteta pomoćnih akumulatora.

Kod bežićnih sistema to je još jednostavnije, oni će Vam sami javiti potrebu za promenom baterije, a i kod njih je poželjno obaviti testiranje sistema.

 

Koja je razika između žičnih i bežičnih alarma?

Žičani alarmi koriste se pri ugradnji kada je moguće nevidljivo sprovesti kablove do centrale, senzora i sirene. Oprema za žični alarmni sistem je jeftinija od bežičnog sistema i ne zahteva održavanje osim periodične zamene akumulatora.

Bežični alarmi sve su popularniji u svetu, koriste se već preko 20 godina te su idealno rešenje za objekte u kojima ne možete ili ne želite raditi novu instalaciju. Iako je sama oprema skuplja od žičane ušteda se ostvaruje pri ugradnji jer je cena ugradnje višestruko niža od cene ugradnje žičanog sistema. Baterije u detektorima i sireni traju više godina i povoljniji su, a sistem Vam sam javlja kada je vreme za njihovu zamenu.


Koliko je bitna rezolucija pri izboru kamera ?

Rezolucija kamere jedan je od pokazatelja kvalitete slike na kameri. Pri tome treba biti oprezan jer visoke vrednosti TV linija kod nekvalitetnih proizvođača rezultiraće lošijom slikom. Pri odabiru kamere potrebno je uzeti u obzir i kvalitet I senzor slike, opcije filtera slike i ostale tehničke karakteristike.

Najveća greška pri kupovini je kupovina napamet bez prethodnog pregleda prostora od strane stručne osobe. Nakon pregleda u mogućnosti smo da Vam predložimo optimalni sistem. Obično u praksi kreiramo nekoliko ponuda te se korisnik u skladu sa željama i budžetom odluči za optimalnu kombinaciju.


Da li je moguće kombinovanje sistema različitih proizvođača ?

Kod sistema video nadzora u velikom broju slučajeva moguće je kombinovati sisteme različitih proizvođača. To na kraju može dati rezultate kao što su povoljnija cena video nadzora.

Kod alarmnih sistema pametnije je držati se kompletnog asortimana jednoga proizvođača da bi sistem funkcionisao kako je zamišljeno. Izuzetak su neki detektori koji se mogu kombinovati ukoliko se pridržavanju svih preporuka međunarodnog standarda

 

© 2012 *** Maximus-secure Industrijska zona bb, 22330 Nova Pazova ***

*** Tel: 062/ 42-15-15 ***

seo
своими руками